Barcelona – Universitat Autònoma 14-15 de març del 2018

 

El passat 14 de març es va celebrar a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona el primer Curs Pràctic d’artroscòpia de genoll amb practiques i avaluació sobre peces anatòmiques. El curs va ser coordinat pel Dr. Xavier Pelfort, Cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Consorci Sanitari de l’Anoia i actual responsable de docència en artroscòpia de la Societat Espanyola de Genoll (SEROD) i dirigit pels doctors Sergi Gil (Consorci Sanitari de l’Anoia) i Juan Erquicia (ICATME – Hospital Universitari Quirón-Dexeus).

 

El curs anava dirigit a metges residents de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de cinquè any amb l’objectiu d’avaluar i consolidar els seus coneixements en artroscòpia de genoll. La patologia sobre la que es va centrar la part docent del curs van ser el recorregut artroscòpic del genoll, la patologia de menisc i finalment el tractament de les lesions de lligament encreuat anterior.

 

El curs va comptar amb la inestimable col·laboració de 12 cirurgians experts en cirurgia artroscòpica de genoll provinents  de diferents punts de la península.

 

El patrocini va anar a càrrec de tres empreses multinacionals líders en la distribució de material quirúrgic per aquest tipus de cirurgia com són; Smith-Nephew, Stryker i Conmed.

 

La duració va ser de dos dies i va incloure una avaluació inicial per conèixer de primera ma el nivell tècnic actual dels metges residents d’últim any i una nova avaluació pràctica al final del curs per documentar els progressos adquirits pels alumnes durant la seva celebració.

 

La valoració per part dels 24 assistents va ser excel·lent i el curs es considerarà a partir d’ara com un dels pilars de formació en artroscòpia de genoll de la Societat Espanyola de Genoll (SEROD).