Els passats dies 17 – 19 de maig del 2017 es va celebrar a Alacant el Congrés conjunt d’aquestes Societats, amb uns 1000 inscrits. Durant el Congrés vàrem presentar diversos treballs en l’àmbit de les infeccions. En primer lloc, la utilitat del cribatge de portadors de S. Aureus previ a la col·locació d’una pròtesi de genoll, que ha permès disminuir significativament el nombre d’infeccions per aquest microorganisme tant virulent.

En segon lloc, vàrem recollir el premi a la millor comunicació oral del Congrés pel treball realitzat conjuntament amb l’Hospital del Mar sobre profilaxi de la infecció en cirurgia del lligament encreuat anterior. L’ ús de la Vancomicina com a antibiòtic tòpic aplicat a nivell de la plàstia lligamentosa ha permès reduir pràcticament a 0% l’índex d’infeccions en aquesta cirurgia.

També vàrem participar com a moderador a una Taula Rodona sobre “què ens segueix generant dubtes en patologia meniscal?” i com a ponent en una altra Taula Rodona sobre indicacions de les osteotomies tibials en pacients amb inestabilitat primària de genoll o bé amb seqüeles de lesions lligamentoses cròniques. En aquesta taula vàrem coincidir d’esquerra a dreta amb amb els Drs. Maculé, Staubli, Pelfort i Rodriguez.

IMG_0031

 

IMG_3900